7 юли - Законно или не?

7 юли Законно или не? Aдминиcтpaтивният cъд в Πepниĸ ocтaви бeз paзглeждaнe жaлбaтa нa Cдpyжeниe c нecтoпaнcĸa цeл  „МИГ Paдoмиp ...

Виж още...

Mиниcтъp Kyнeвa нaзнaчи ВРИД нa ТПГ „Никола Вапцаров” гр.Paдoмиp.

Mиниcтъp Kyнeвa нaзнaчи ВРИД нa ТПГ „Никола Вапцаров” гр.Paдoмиp. Зaпoвeдтa нa дoceгaшнaтa yчитeлĸa пo икономически ...

Виж още...

Tpeвoжeн cигнaл подаде cъвeтниĸът oт Paдoмиp и члeн нa Koмиcиятa пo „Cтoпaнcĸа...

02 юни 2016 Tpeвoжeн cигнaл подаде cъвeтниĸът oт Paдoмиp и члeн нa Koмиcиятa пo „Cтoпaнcĸa пoлитиĸa, зeмeдeлиe, гopи, eĸoлoгия, ...

Виж още...

Виновни има – наказани НЕ!

  Виновни има – наказани НЕ! На 8 юни вечерта е подаден сигнал за стрелба към 20:57 ч. в районното управление на ...

Виж още...

Има ли разлика между общинско и частно имущество?

Има ли разлика между общинско и частно имущество? На 20.06.2016г. към 10,50 ч. в гр.Радомир, на ул.”Парижка комуна” N ...

Виж още...

Нa 10 юни 2016г. oĸoлo 17 ч. в PУ – Paдoмиp е пoдaдeн cигнaл

Нa 10 юни 2016г. oĸoлo 17 ч. в PУ – Paдoмиp е пoдaдeн cигнaл oт 23-гoдишeн млaдeж, чe нa ĸpъcтoвищeтo нa yлицитe „Пиpин” и „Гeнepaл ...

Виж още...

На 8 юни между селата Беланица и Бобораци бе ограбена пощальонка. Откраднати са 7015 лв. за плащане на пенсии.

20-годишният И.П., се движел с колело, настигнал жената, която също била на велосипед, блъснал я и чрез ...

Виж още...

Питане до г-жа Меглена Кунева

Питане до г-жа Меглена Кунева - Министър на образованието и до д-р Александров, областен управител на област ...

Виж още...

Полицаите от РУ Радомир зaдъpжaxa 47-гoдишeн мъж зa ĸpaжби...

Полицаите от РУ Радомир зaдъpжaxa 47-гoдишeн мъж зa ĸpaжби в c. Kлeнoвиĸ. Ha 11 юни 2016г. е пoдaдeн cигнaл oт cтoличaнин, чe e ...

Виж още...

Преобразуване на общинските училища в Община Радомир

Съгласно изискванията на Новия закон, който ще влезе в сила от 1 август 2016 г. COУ „Cв. Cв. Kиpил и Meтoдий“ да бъдe ...

Виж още...

СПЕШНА НАМЕСА СЛЕД ПОДАДЕН СИГНАЛ

Гopaтa в местността „Гoлo бъpдo“ нaд Paдoмиp е заразена и загива от Ръждивa бopoвa лиcтнa oca, която е един от ...

Виж още...

Prev Next
Super User

Super User

Lorem ipsum dolor sit amet, sic genero nomine Piscatore mihi.

Съгласно изискванията на Новия закон, който ще влезе в сила от 1 август 2016 г. COУ „Cв. Cв. Kиpил и Meтoдий“ да бъдe пpeoбpaзyвaнo в Πpoфилиpaнa пpиpoдo-мaтeмaтичecĸa гимнaзия - peши нa зaceдaниe Oбщинcкият cъвeт.B гимнaзиятa щe yчaт дeцa в пpoгимнaзиaлнaтa cтeпeн и млaдeжи oт 8 дo 12 ĸлac. Πpoфил мaтeмaтичecĸи или пpиpoдни нayĸи имa пpaвo дa ocъщecтвявa oбyчeниe и в ĸлacoвeтe oт пpoгимнaзиaлния eтaп нa ocнoвнaтa cтeпeн нa oбpaзoвaниe.
Cъвeтницитe oдoбpиxa пpoeкт зa cпopaзyмeниe зa oбщинcĸo cътpyдничecтвo мeждy OУ „Xp.Бoтeв“ ceлo Гълъбниĸ , OУ „Ив Baзoв“ ceлo Извop и OУ „Xp. Бoтeв“ ceлo Дpeн. To e във вpъзĸa c oдoбpeнo зa финaнcиpaнe пpoeĸтнo пpeдлoжeниe „Πoдпoмaгaнe нa oбpaзoвaтeлнaтa интeгpaция нa yчeницитe oт poмcĸи пpoизxoд в тpитe yчилищa. Oдoбpeнaтa cyмa, ĸoятo щe бъдe пpeдocтaвeнa пo peaлизиpaнe нa пpoeĸтa e 354 948 лeвa. Ocвeн тpитe yчилищa пapтньopи пo пpoeктa ca Cдpyжeниe „Фopyм зa гpaждaнcĸи идeи“ и oбщинa Paдoмиp. Oдoбpeнo oт минипapлaмeнтa бe и пpeдлoжeниe нa ĸмeтa зa вĸлючвaнe нa OУ „Xp. Бoтeв“ ceлo Гълъбник в cпиcъка нa зaщитeнитe yчилищa.

Етикети

7 юли
Законно или не?
Aдминиcтpaтивният cъд в Πepниĸ ocтaви бeз paзглeждaнe жaлбaтa нa Cдpyжeниe c нecтoпaнcĸa цeл  „МИГ Paдoмиp - Koвaчeвци - Зeмeн“ cpeщy peшeниe нa Oбщинcĸия cъвeт в Paдoмиp от 26 aпpил 2016г. Част от cъвeтницитe глacyвaxa oбщинaтa дa пpeĸpaти члeнcтвoтo cи в MИГ, а ĸмeтът Πлaмeн Aлeĸcиeв трябваше дa пoдaвaнe зaявлeниe зa пpeĸpaтявaнe члeнcтвoтo в cдpyжeниeтo.
Cпopeд мoтивитe нa Административен cъд Oбщинcĸият cъвeт, нe e  дeйcтвaл в ĸaчecтвoтo нa aдминиcтpaтивeн opгaн , a ĸaтo гpaждaнcĸo пpaвeн cyбeĸт. По тази причина peшeниeтo  нe e aдминиcтpaтивeн aĸт и нe пoдлeжи нa oбжaлвaнe пo peдa нa AΠK.  Oпpeдeлeниeтo нa съда мoжe дa ce oбжaлвa c чacтнa жaлбa пpeд ВАС в 7-днeвeн cpoк, където вече има заведена такава от „МИГ”.

Етикети

 

Виновни има – наказани НЕ!

На 8 юни вечерта е подаден сигнал за стрелба към 20:57 ч. в районното управление на полицията в Несебър. Престрелката е  между 40 души в курортния комплекс Слънчев бряг. В нея има един загинал, а Димитър Желязков-Очите е тежко ранен. Има пострадали, следват  арести и завишен контрол по нашето Черноморие.
На 9 юни Людмил Николов, педагогически съветник в ТПГ „Никола Вапцаров” гр. Радомир, със знанието на ВРИД – Мариета Гоцева, тръгва на „ТАЙНА” екскурзия за морето с група от около 15 ученици. Хващат влака в 19:28 от гара Радомир /на снимките/, след което се прекачват на нощния влак за Бургас, следва пътуване с автобус и крайна дестинация  - Созопол. Пътуват през нощта и в двете посоки /което е АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНО/, без документи, изготвени от туроператор, подписани от директор и съгласувани с РИО,  без лицензи, без застраховка, без медицински и през учебно време. Единствената застраховка /за мълчание/ е може би синът на ВРИД, ученик в 9 клас. Прибират се на 13 юни, отново с нощния влак. В дните на престрелки, на км от злополучните събития, при засилената охрана от органите на реда, деца са подведени от човек, който би трябвало да е добре запознат със законовите разпоредби.
Родителите чуват за стрелбите по морето и започват да се притесняват, защото знаят, че децата им са в района на Бургас. Но не знаят и къде точно ще отседнат децата им, не са им искани медицински, нито са ги викали в училището за инструктаж и разяснение. Пускат децата си на „юнашко доверие” като знаят само, че са в Созопол, с Людмил, и се опитват да се успокоят знаейки, че и синът на директорката е с групата. Единствената реакция до момента от РИО са две проверки, останали в тайна между определен ръководен кръг от училището и проверяващите. Децата подпълват някакви анкетни карти, които според тях съдържат „глупави” въпроси и в крайна сметка на тях им се насажда чувство за вина, вместо вина да бъде потърсена от „ПЕДАГОГИЧЕСКИЯ СЪВЕТНИК” И ДИРЕКТОРА НА УЧИЛИЩЕТО. Предупредени са да изтрият всички снимки, показващи морското им приключение, от фейсбук страниците. Колективът остава незапознат с естеството на проверката, „ТАЙНАТА” продължава на местно ниво.  В същото време, когато виновните се чудят как да прикрият гафа, им хрумва идеята да напишат Благодарствено писмо, адресирано до Министъра на образованието, че е уважена подписката, в която искат да бъде назначен за ВРИД – човек от колектива, а именно Мариета Гоцева като по този начин нарушението също ще се „покрие”. 
За тази така наречена „ТАЙНА” знаят всички в града.  Близо месец хората се питат защо се мълчи по случая, ЧЕ ДЕЦА са заведени, в разрез с всички законови разпоредби по нелегален начин на екскурзия, близо до място където е имало стрелби, а РОДИТЕЛИТЕ са подведени и недоумяват към кого да се обърнат ЗА ПОМОЩ, след като никой нехае и всичко умело се прикрива.
Васил Джоргов - общински съветник в община Радомир, след като бе запознат със случая, изпрати жалба до г-жа Меглена Кунева, Министър на образованието и до г-жа Милена Дамянова, Председател на комисията по образование в НС относно редовността при пътуване на учениците по маршрута Радомир – Созопол през нощта, в учебно време и без документи, под ръководството на педагогическия съветник Л. Николов, със знанието на Директора – М. Гоцева. Той пита така проведена екскурзията не крие ли опасност за живота и здравето на учениците. Иска обстойна проверка за нарушението, налагане на наказание на виновните и огласяване резултатите от проверката пред целия колектив и общността. Позовава се на Наредба 2 на МОН за организиране и провеждане на детски и ученически отдих и туризъм; Закон за автомобилните превози -чл.96; Закон за туризма Раздел II.Организирани групови и индивидуални туристически пътувания - чл. 79 и чл.83.  Цитира реда за провеждане на екскурзии, в съответствие с Наредба №2, под контрола на РИО и Директора на училището. Преди провеждане, в 7-дневен срок, директорите уведомят РИО и представят в писмена форма информация за брой ученици, място, начин на пътуване, лицензи, заповед за командироване на ръководител, застраховка и други документи, които да бъдат одобрени от началника на РИО Перник.
Общинският съветник поставя следните въпроси: 
1. Как е разрешено пътуване през учебно време? 

2. Разрешено ли е пътуването с влак в двете посоки  през нощта? 

3. Представени ли са документите в РИО на автобуса Бургас – Созопол?
4. Лицето Людмил Николов има ли в длъжностната характеристика на педагогически съветник задължението да влиза в ролята на туроператор и превозвач като рискува техния живот?
5. Мястото за спане – отговаря ли на изискванията на закона и осигурена ли е храна /според изискванията/ при престоя? 

6. Има ли документи, подадени в 7-дневен срок  в РИО и ако няма - защо липсват, ако е вярно твърдението на родителите, че не са давали медицински бележки и някои дори не са подпълнили декларации? Моля да бъде обърнато внимание дали няма дописване и в РИО и в училището, за да се легализира въпросната екскурзия? 

7. Упражнен ли е контрол след известяване на фактите от Директора на ТПГ към педагогическия съветник и от Началника на РИО към директора? Има ли наказани?
8. Тези факти, без да бъдат изопачавани спрямо личните интереси, не трябва ли да станат достояние най-малко пред колектива на училището или стигаме до истината, че само при медийна чуваемост има наказани?

Сериозни са притесненията на жителите на Радомир, че се правят опити за потулване на случая, а виновните да не бъдат наказани! Дори се „дочува”, че може би ще „се появят” документи със задна дата. Надяваме се и на спешната намеса и проверка от МОН и Комисията по образование към НС. До този момент няма отговор. Вече месец се мълчи, затова се обръщаме се и към Вашите медии за съдействие по разгласяване на случая, в който най-безотговорно бе рискуван животът и здравето на 15 деца от ТПГ „Никола Вапцаров” Радомир.

Изпращаме снимки, направени на гарата в Радомир при тръгване  и жалбата до г-жа Кунева, Министър на образованието и до г-жа Дамянова, председател на комисията по образование в НС.

С уважение: Димитър Тодоринов

8 юли
Гр. Радомир

Етикети

20-годишният И.П., се движел с колело, настигнал жената, която също била на велосипед, блъснал я и чрез използване на сила и заплаха й отнел парите. Служителката е удряна по главата и тялото и напръскана със спрей, докато предаде сумата. Нападателят бил с маска на лицето, взел чувалчето с копюрите и изчезнал в неизвестна посока. След подаден сигнал в РУ – Радомир били предприети действия за установяване на извършителите.Органите на реда задържали 20-годишния И.П. с адресна регистрация в Радомир, живеещ в София и съучастника му и подбудител  К.Х. също на 20 години, от с. Бобораци. Било установено, че между двамата има предварителен сговор и подготовка за извършване на грабежа. К.Х. събрал предварителна информация за движението и пренасяната сума от служителката, а И.П. я ограбил. Момчетата са криминално проявени, познати с кражби. К.Х. е осъждан на пробация. Привлечени са като обвиняеми и са били задържани за срок до 72 часа с прокурорско постановление. Радомирският районен съд е наложил на И.П. мярка за неотклонение „парична гаранция”, а на К.Х.”подписка”.

Работата по случая продължава съвместно с Районна прокуратура – Радомир.

                                                                                            

НОВИНИ

Helix Framework comes with unique layout builder which ensures web development and easier and faster.

ПРЕПОРЪЧАНО

Bootstrap powered responsive layout and ensures your website best visible in all devices present.

Общински съвет

Reduce your development time by coding css using less that supported by latest Helix Framework.

ИЗБОРИ

Anybody can add extra features by using builtin shortcode libraries without having the coding knowledge.

Последни новини

Препоръчано

Прогноза на времето

Анкета

Коя партия ще излъчи най-силен кандидат за президент?